تارت زردآلو
تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده میشود. روی تارتها باز است و از ماده اصلی شیرینی تشکیل نشده است. در تارتها خمیر شیرینی، خمیر بریزه است. ماده روکش یا پرکننده تارتها ممکن است شیرین (مثل میوهجات) یا نمکی و غیرشیرین (مثل مرغ و میگو) باشد. تارتهای امروزی معمولاً بر پایه میوه و مایع کاستارد هستند. تارتهای ریزه نیز به تارتهای کوچک اطلاق میشود. به عنوان مثال میتوان از تارت ریزه تخم مرغ نام برد. مثالی دیگر که در خصوص تارتها میتوان زد تارتهای مربایی هستند که رنگ آنها بسته به مزهای است که در مربا (به عنوان پرکننده) استفاده میشود. از میان تارتها میتوان به تارت خوشپخت نیز اشاره کرد که خاستگاه بریتانیایی دارد. از تارتهای نمکی میتوان به پای کیش اشاره کرد.
تفاوت اصلی تارت با انواع کیک در آن است که نان تارت بدون پف عمل میآید حال آنکه در دسته کیکها پف از موارد غیر قابل حذف است. در صورتی که در خمیر تارت شکر وجود داشته باشد برای شیرینیجات و در صورت عدم استفاده از شکر برای غذاها به کار برده میشود.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیـچه
- زمان پخت: ۹۰ دقیقه
- تعداد: چهار نفر
- سطح آشپزی: متوسط
- مواد اولیه
- مربای زردآلو ۱ پیمانه
- آرد ۵۰۰ گرم
- پودر قند ۱/۳ پیمانه
- شیر ۱/۸ و ۱ پیمانه
- کره ۱۰۰ گرم
- مایه خمیرترش ۵ قاشق چایخوری
- نمک کمی
- تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
- خلال بادام مقداری
- کرم وانیل
- مواد رو مال
- زرده ۱ عدد
- نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
- زعفران ۱ قاشق مرباخوری
- کرم وانیل
- نشاسته ذرت ۱ قاشق سوپخوری
- شیر ۱/۲ پیمانه
- شکر ۲ قاشق سوپخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره ۱ قاشق مرباخوری
- دستورالعمل
- مایه خمیر ترش را با ۱ ق.م شکر مخلوط کرده.شیر گرم روی آن ریخته و بگذارید ور بیاید.مایه خمیر ترش،پودر قند،تخم مرغ،وانیل و دارچین را باهم مخلوط کرده و سپس آرد اضافه شود تا به دست نچسبد.زمان میدهیم تا استراحت کند و ور بیاید.کره را وقتی که خمیر ور آمد به وسیله ی ورز دادن به خورد خمیر میدهیم.به ۲قالب احتیاج داریم.خمیر را دو قسمت کرده،در قالب ۴۰*۳۰ خمیر را به قطر نیم سانت پهن کرده،چند سوراخ ایجاد کرده و در فر ۱۸۰درجه به مدت ۳۰دقیقه قرار میدهیم.خمیر دوم برای تزئین میباشد.آن را شکل داده،مواد رو مال را روی آن کشیده و در فر قرار میدهیم.وقتی خمیر کاملا خنک شد،دو قسمت کرده و روی قسمت اول مارمالاد و کمی خلال بادام ریخته و خمیر دوم را روی آن قرار داده.سپس خمیر تزئینی را روی آن قرار میدهیم و در صورت تمایل شربت بار را با برس روی آن میدهیم و با پودر پسته تزئین کرده.