کیک براونی

براونی (Chocolate brownie) یک شیرینی شکلاتی بسیار مطبوع است که از آرد، کره، تخم مرغ، شکر، شکلات یا پودر کاکائو تهیه می‌شود. البته در دستور پخت براونی نسبت به کیک‌های شکلاتی معمولی، آرد کمتری به کار می‌رود. براونی شیرینی قدیمی با گذشته‌ای طولانی محسوب نمی‌شود. بلکه اولین دفعه در ایالت متحده آمریکا و در سال‌های پایانی قرن نوزدهم میلادی طبخ شد و طرز پخت آن در طول نیمه اول قرن بیستم توسعه پیدا کرد. به‌طوری که تبدیل به یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های آمریکا و کانادا گردید.

بروانی به صورت تخت و چهارگوش قالب زده می‌شود و از لحاظ شکل و طعم بافت، چیزی مابین کیک و بیسکوئیت است. برانی وقتی برش می‌خورد و تعداد آن زیاد می‌شود به صورت جمع، براونیز Brownies نامیده می‌شود.

طرز تهیه براونـی

  • زمان پخت: ۴۰ دقیقه
  • تعداد: ۵ تا ۷ نفر
  • سطح آشپزی: آسان

  • مواد اولیه
  • کره ۱۰۰ گرم
  • شکر قهوه ای ۱/۳ پیمانه
  • شکر سفید ۱/۲ پیمانه
  • آرد سفید ۲۴۰ گرم
  • گردوی نرم ۱/۳ پیمانه
  • شکلات تخته ای ۲۰۰ گرم
  • بکینگ پودر ۱/۴ ق چ
  • خامه ۲ ق س
  1. دستورالعمل
  2. ابتدا شکرو کره را حسابی زده، تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هر کدام را به ۵ ثانیه هم زنید، سپس وانیل را اضافه کنید. شکلات را ذوب کرده و خامه را به آن اضافه کنید و کم کم به مواد تخم مرغی بی افزایید.آرد و بکینگ پودر را الک کرده و همراه با گردو به مواد اضافه کنید. ظرف مورد نظر را چرب کرده و کاغذ روغنی بی اندازید. مواد را درون قالب ریخته و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار دهید.

تاریخچه کیک براونی
یکی از داستان‌هایی که برای پخت اولین براونی در تاریخ تعریف می‌کنند، برمی‌گردد به خانواده پالمر در شیکاگو. برتا پالمر جزئی از جامعه برجسته شیکاگو بود. یک روز در سال ۱۸۹۳، او یک آشپز آورد تا برای خانم‌هایی که از کلمبیا برای حضور در نمایشگاه جهانی شیکاگو به این شهر سفر کرده بودند، دسری خوشمزه بپزد. او از آشپز خواست که برایش یک شیرینی خاص بپزد که شبیه تکه‌ای کیک باشد اما در ابعاد کوچک‌تر تا بعد از ناهار برای مهمان‌ها سرو کند. او از آشپز خود خواست این شیرینی نرم باشد تا به دندان نچسبد و همچنین خرده‌های آن روی لباس خانم‌ها نریزد. نتیجه این درخواست اولین براونی جهان بود. البته طول کشید تا این دسر به رسمیت شناخته شود و طرز پخت آن وارد کتاب‌ها و مجله‌های آشپزی و شیرینی‌پزی شود.
اولین دفعه در سال ۱۸۹۶ در کتاب آشپزی بوستون برای براونی یک دستور تهیه نوشتند اما با آغاز قرن بیستم بود که براونی شبیه نمونه‌های امروزی آن وارد آشپزخانه‌ها شد و دستورپخت آن نیز در کتاب‌های شیرینی‌پزی ذکر گشت. به مروز زمان طرز تهیه این شیرینی کامل‌تر شد. قنادها به آن تخم‌مرغ بیشتری اضافه کردند و در میزان شکلات آن نیز تغییراتی به‌وجود آوردند تا نتیجه آن چیزی شد که ما در حال حاضر مصرف می‌کنیم و لذت هم می‌بریم.