نان کروسان

کروسان نوعی نان و شیرینی هلالی شکل است که با آرد، خمیرمایه و کره تهیه می شود و خمیر آن با بکارگیری کره، بصورت خمیر هزار لا آماده می گردد.
کروسان هرچند بطور اولیه در قرن ۱۳ میلادی در کشور اتریش ابداع و متداول شده، ولی بعنوان نان رسمی صبحانه فرانسوی شناخته می شود و تقریباً در سراسر اروپا یکی از ارکان صبحانه اروپایی است.
آن را در کشورهای مختلف اروپا با نام های متفاوت می‌توان یافت در اتریش که مبدع اصلی آن است بنام Kipfel و در کشورهای آلمانیش بنام Gipfeli عرضه میگردد.
انواع ساده و مغز دار آن تهیه می شود و از پنیر، گوشت، مغز های گیاهی و خامه و کرم در ساخت آن بکار برده میشود. می‌توان آنرا هسته اولیه خوراکی های آماده فعلی دانست بخصوص آنکه انواع خام و نپخته آن نیز بصورت یخزده عرضه می شود.

طرز تهیه نان کروسان

  • زمان پخت: ۹۰ دقیقه
  • تعداد: ۵ تا ۶ نفر
  • سطح آشپزی: متوسط

  • مواد اولیه
  • مایه خمیر ۱ ق س
  • شیر ۱/۲ پیمانه
  • کره ۱۰۰ گرم
  • پودر شکر ۱/۲ پیمانه
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • وانیل ۱/۴ ق چ
  • نمک ۱/۴ ق چ
  • شیرخشک ۱ ق س
  • آرد به مقدار لازم
  • شکلات چیپسی
  1. دستورالعمل
  2. نیمی از شیر، ۱ ق شکر و مخمر را باهم مخلوط کرده کناری میگذاریم. در ظرف دیگری شکر، تخم مرغ، کره نرم، وانیل و نمک را باهم مخلوط کرده سپس مایه خمیر آماده را اضافه کرده و هم میزنیم. آرد و شیر خشک را کم کم اضافه کرده تا خمیری نرم به دست آید. خمیر را در ظرف چرب شده قرار داده به مدت نیم تا یک ساعت اجازه میدهیم در جای گرم استراحت کند سپس پف خمیر را گرفته خمیر را به صورت مستطیل باز کرده و به صورت مثلث برش زده و مقداری شکلات چیپسی در قسمت پهن آن ریخته و از همان قسمت رول کرده، نانها را در سینی فر چرب شده چیده اجازه داده نیم ساعت دیگر نانها استراحت کند سپس روی نانها را زرین کرده در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه میگذاریم.