دلمه با فلفل دلمه ای

دُلْمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه ای ترکی به معنی «پُرشده»است.دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. در سال ۲۰۱۷ جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رساند

طرز تهیه دلمه با فلفل دلمه ای

  • زمان پخت: ۸۰ دقیقه
  • تعداد: ۵ نفر
  • سطح آشپزی: متوسط

  • مواد اولیه
  • سبزی دلمه ۵۰۰ گرم
  • (تره،جعفری،گشنیز،ترخان،مرزه)
  • برنج ۱/۲ پیمانه
  • لپه ۱/۲ پیمانه
  • پیاز ۴ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱/۲ و ۱/۴ پیمانه
  • روغن به مقدار لازم
  • آبغوره ۱/۴ پیمانه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • ادویه دلمه ۱ ق س
  • فلفل دلمه به تعداد لازم
  1. دستورالعمل
  2. ابتدا برنج و لپه پخته شده را کنار میگذاریم،سبزی دلمه را شسته و خرد کرده، در تابه ای ۲ عدد پیاز را خرد کرده و کمی که سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده کاملا که تفت خورد،۴/۱ رب گوجه و ادویه را اضافه کرده سپس سبزی را به همراه لپه و برنج آبکش شده اضافه میکنیم،نمک و فلفل را به همراه ۲ ق س ابغوره اضافه کرده.بعد از سرد شدن مواد،داخل دلمه ها و بادنجان های تو خالی را پر میکنیم.
    برای تهیه سس ۲ عدد پیاز را سرخ کرده،رب گوجه فرنگی و ۱ ق زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.نمک و فلفل و آبغوره و مقداری آب ریخته ،میگذاریم تا به جوش بیاید،فلفل ها و بادنجان ها را یکی یکی در آن قرار داده،آب باید به مقداری باشد که روی فلفل ها را نگیرد،بعد از پخت در ظرف چیده و مقداری از سس باقیمانده را روی آن میریزیم.