بریانی پلو، غذای هـندی

بریانی هندی یکی از غذاهای معروف هندوستان است که با برنج و گوشت طبخ شده و علاوه بر هندوستان با روشی تقریباً مشابه در کشورهای عربی و جنوب شرقی آسیا نیز تهیه می شود. ریشه کلمه “Biryani” از کلمه “بریان” زبان فارسی گرفته شده است.

طرز تهیه بریانی پلو

  • زمان پخت: ۹۰ دقیقه
  • تعداد: چهار نفر
  • سطح آشپزی: متوسط

  • مواد اولیه
  • لیموترش ۱ عدد
  • سیر پوره شده ۱/۲ و ۱ ق چ
  • زنجفیل رنده شده ۱/۲ ق چ
  • روغن مایع ۳ ق س
  • گرام ماسالا ۱ ق س
  • زعفران دم کرده ۲ ق س
  • پودر چیلی ۱/۲ ق چ
  • روغن نیمه جامد ۷۰ گرم
  • پیاز ۱عدد
  • زردچوبه هندی ۱/۲ ق چ
  • پودر هل سبز ۱ ق چ
  • چیلی سبز تازه ۳ عدد
  • برنج باسماتی هندی ۳ پیمانه
  • ران مرغ بدون پوست ۱۰ عدد
  • نمک ۱/۲ و ۱ ق چ
  • ماست ۱/۴ و ۱ پیمانه
  • گشنیز خرد کرده برای تزئین
  1. دستورالعمل
  2. ابتدا در ظرف مناسبی، زنجفیل رنده شده، آب یک عدد لیمو، سیر پوره شده، گرام ماسالا، پودر چیلی ، زرد چوبه ، زعفران دم کرده، هل و نمک را ریخته همراه ماست مخلوط میکنیم. تکه های مرغ را داخل مواد قرار میدهیم و به مدت ۱۲ ساعت درون یخچال میگذاریم. برنج را با مقداری آب و نمک خیس میکینم. پیاز را خرد کرده و با روغن تفت میدهیم. فلفل سبز یا چیلی تازه را خرد میکنیم، همراه پیاز تفت میدهیم.مرغ را به پیاز اضافه میکنیم و به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت قرار میدهیم تا مرغ پخته شود. نباید آب مرغ کاملا کشیده شود. برنج را آبکش میکنیم. مرغ ها را کف قابلمه میچینیم و برنج آبکش شده را روی آن میریزیم و آب مرغ اضافی را نیز روی آن میریزیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد و مرغها کمی برشته شود. سپس غذا را سرو میکنیم و روی آن گشنیز خرد شده میریزیم.

لطفا به نکات زیر توجه نمایید
نمکی که برای خیس کردن برنج میدهیم با مقدار نمک داده شده در دستور فرق میکند
وقتی مرغ را روی حرارت قرار میدهیم، آب زیادی می اندازد و با همان آب پخته میشود
در برخی از غذاهای هندی گشنیز برای تزئین غذاها استفاده میشود
برنج را میتوانیم با دانه های هل و چوب دارچین و گرانول فلفل خیس کنیم