دلمه با فلفل دلمه ای
دُلْمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه ای ترکی به معنی «پُرشده»است.دلمه را میتوان با برگ انگور (متداولترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. در سال ۲۰۱۷ جمهوری آذربایجان دلمه را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ثبت رساند
طرز تهیه دلمه با فلفل دلمه ای
- زمان پخت: ۸۰ دقیقه
- تعداد: ۵ نفر
- سطح آشپزی: متوسط
- مواد اولیه
- سبزی دلمه ۵۰۰ گرم
- (تره،جعفری،گشنیز،ترخان،مرزه)
- برنج ۱/۲ پیمانه
- لپه ۱/۲ پیمانه
- پیاز ۴ عدد
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۱/۲ و ۱/۴ پیمانه
- روغن به مقدار لازم
- آبغوره ۱/۴ پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ادویه دلمه ۱ ق س
- فلفل دلمه به تعداد لازم
- دستورالعمل
- ابتدا برنج و لپه پخته شده را کنار میگذاریم،سبزی دلمه را شسته و خرد کرده، در تابه ای ۲ عدد پیاز را خرد کرده و کمی که سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده کاملا که تفت خورد،۴/۱ رب گوجه و ادویه را اضافه کرده سپس سبزی را به همراه لپه و برنج آبکش شده اضافه میکنیم،نمک و فلفل را به همراه ۲ ق س ابغوره اضافه کرده.بعد از سرد شدن مواد،داخل دلمه ها و بادنجان های تو خالی را پر میکنیم.
برای تهیه سس ۲ عدد پیاز را سرخ کرده،رب گوجه فرنگی و ۱ ق زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.نمک و فلفل و آبغوره و مقداری آب ریخته ،میگذاریم تا به جوش بیاید،فلفل ها و بادنجان ها را یکی یکی در آن قرار داده،آب باید به مقداری باشد که روی فلفل ها را نگیرد،بعد از پخت در ظرف چیده و مقداری از سس باقیمانده را روی آن میریزیم.