ته چین دو طبقه، غذای ایرانی
تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. تهچین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیهاست، که از دو بخش تشکیل شدهاست: اول قشر کلفت تَهدیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالبگیری شدهاست. دوم چلو سفید که روی تَهدیگ ریخته میشود و هنگام کشیدن غذا زیر تَهدیگ یا کنار آن قرار میگیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالنهای غذاخوری اغلب تهچین را به همان صورت قشر تَهدیگ درست میکنند، اگرچه در خانهها این روش کمتر معمول است.
طرز تهیه ته چین دو طبقه
- زمان پخت: ۹۰ دقیقه
- تعداد: چهار نفر
- سطح آشپزی: متوسط
- مواد اولیه
- برنج ۵۰۰ کیلوگرم
- مرغ ۷۵۰ گرم
- روغن مایع ۱ پیمانه
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- ماست ۴ /۱و ۱ پیمانه
- زعفران سائیده ۱ ق م
- زرشک ۵۰ گرم
- شکر ۲ ق س
- خلال پسته۵۰ گرم
- دستورالعمل
- برنج را پس از تمیز کردن خوب با آب گرم شسته، وقتی آب زلال شد با ۲/۱ پیمانه نمک و آب ولرم خیس میکنیم. سپس برنج را آبکش میکنیم و کناری میگذاریم. مرغ را که قبلا تمیز کرده با یک عدد پیاز متوسط کمی نمک و زردچوبه و آب میپزیم و استخوانهای آنرا کشیده کنار میگذاریم. آب اضافی مرغ را صاف کرده همراه با ماست، زرده تخم مرغ و زعفران و ۲/۱ پیمانه روغن مخلوط کرده، حدود ۴/۱ پیمانه از مایه را کنار گذاشته بقیه مایه را با مقداری برنج مخلوط کرده به طوریکه زیاد شل نباشد.مایه را داخل دو ظرف بزرگ و کوچک ریخته مرغها را روی برنج چیده. مابقی برنج، مرغها را ریخته و مایه اضافی را درون ظرف بریزید. لیوان دوم روغن را روی برنجها ریخته در فر ۳۵۰ درجه در طبقه اول به مدت ۱ ساعت قرار دهید سپس از فر خارج کرده بعد از سرد شدن روی هم قرار داده، با ماست چکیده، زرشک و خلال پسته تزئین کنید.